Etusivu - Menneet pelit - Juoksuhautatalkoot

  Juoksuhautatalkoot Perustiedot
Osallistu tähän peliin
Näytä pelin osallistujalista

Pelin perustiedot

Nimi:Juoksuhautatalkoot
Järjestäjä:Linnasoft
Www-sivut:http://www.linnasoft.fi/
Ajankohta:06.09.2020, 12:00-19:00
Pelialue:tuuloksen kenttä
Ikäraja: Ei ikärajaa
Sähköposti:[javascript protected email address]
1. Belgia, ww1(K0)
4/6
2. Britti/ Ranska ww1(K0)
1/6
5. Saksa, ww1(K0)
1/6
Osallistun vain talkoisiin(K0)
0/50
Ilmoittautuneita yhteensä:
6/68

Terve!

PELI MUUTTUU JUOKSUHAUTATALKOIKSI. Lähdemme hiihtomaasta talkooalueelle noin klo 12:30. Voit saapua myös suoraan tuuloksen alueelle.


Peliin on ilmoittautunut kohtuu vähän väkeä. Samaan aikaan Tuuloksessa valmistellaan juoksuhautoja talkoovoimin. Alue ei kuulu Linnasoftille mutta siellä ollaan järkkäämässä lokakuussa ww1-peli Trenches of Champagne 1917 ja kaikki juoksuhautasodankäynnistä kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan talkoisiin. Ota mukaan evästä ja kunnollinen lapio ja työkintaat.

MUUTTUNUT Aikataulu:

klo 13 Tuuloksen pelialueelle talkoisiin, osoite Tuuloksen kenttä, Pyhäjärventie 169 Talkoita saa jatkaa niin kauan kuin intoa ja valoa riittää. (Aurinko laskee noin 20:10)

 

Talkoista (Tuuloksen kenttä, Pyhäjärventie 169) ja juoksuhaudoista vastaa pelin Trenches of Champagne 1917 järjestäjä, vaikka linnasoftin väkeä onkin ollut mukana ympärysvaltojen juoksuhautoja suunnittelemassa. Molempien hautojen pääpiirteiset linjat on jo merkitty maastoon ja osa työstä on aloitettu kaivinkoneella. Luvassa siis yksinkertaista rentoa lapiotyötä mukavassa seurassa.


Mikäli muutos ei sovi sinulle, voit perua ilmoittautumisesi.


Tervetuloa!

Alla alkuperäisen pelipäivän tiedot, näitä jalostetaan ehkä joskus toiseen peliin.


Work the Bolt - Soramaan sisällissota

(Su 6.9.2020 Hiihtomaa klo 12:00 ->)

 Edit: Lisätty oma kanava Discordiin (Ww2 Airsoft Finland) ryhmien muodostamista ja kysymyksiä/ehdotuksia varten. https://discord.gg/4aQTeyP

edit2: Täsmennys; Napoleon ei ole päivän ainoa pelimuoto :D

Muistatko ajan kun miehet olivat rautaa ja aseet puutukkisia ja laukesivat vain kerran? Entä muistatko järjenvastaiset rivimarssit vihollisen luoteihin? Emme mekään, mutta se ei tarkoita, etteikö teemalla voisi saada hauskoja pelejä aikaiseksi... Periaatteessa päivän lähtökohtana on pitää hauskaa korvaamalla sähköaseet pulttilukkoisilla kivääreillä (ja revolvereilla) ilman nurkkiin poteroitumista.

 

1. Taustatarina:

Soramaa, tämä kolonalistien pilkkoma sorantuottajavaltio, säästyi kokonaan taisteluilta niin ensimmäisessä kuin toisessakin maailmansodassa, sillä kukaan ei halunnut alueelta isompaa siivua sen turhan sijainnin vuoksi. Välttääkseen turhan konfliktin, kolonialistit sopivat Soramaan erillisrauhan 1918, jossa kiellettiin automaattiaseet sekä sallittiin vain pienen perinteikkään kunniavartioston läsnäolo kultakin konfliktin osapuolelta.


Kuitenkin toisen maailmansodan jälkeen alkoi moni naapurivaltio itsenäistyä kolonalistien ikeestä ja samanlaiset aatteet saavuttivat myös Soramaan kansan. Alueen sotilaallisesta kaaoksesta vastaavat isäntämaat sekä paikalliset asukkaat jakautuivat kahteen toisiaan vastaan sotivaan leiriin, itsenäisyyttä kannattaviin vallankumouksellisiin ja sitä vastustavaan liittoumaan. Soramaan sisällissota oli syttynyt.

 

2. Peliin ilmoittautuminen ja varusterajat:

Peliin voi ilmoittautua ryhmissä tai yksin. Haemme peliin 2-6 henkilön kokoisia yhtenevästi varustautuneita ryhmiä. Jos teitä on 7 tai enemmän, jakautukaa vaikka kahtia. Samalla tavalla pukeutuneet ryhmät laitetaan kyllä samalle puolelle, mutta ryhmät vaikuttavat esim. respaukseen. Kuulaportissa ryhmille on laitettu alustavat osapuolia merkkaavat tunnusvärit, mutta ne eivät määritä osapuolia lopullisesti vaan jaot tarkastetaan ryhmät ylläpitäen paikanpäällä. Jos ryhmäpaikat täyttyvät, niitä avataan kyllä muutama lisää...

 

2.1.1. Ryhmäilmoittautuminen:

Valitkaa tyhjä kunniavartio, ilmoittautukaa siihen. Voitte myös ilmoittaa koko ryhmänne kerralla kuulaportin ryhmäilmoittautumis-tavan kautta

Kerro ilmoittautumisen viestikentässä:

- ryhmän teema (esim Ranska ww1)  - Pelinjohto vaihtaa ryhmän nimen teemaa vastaavaksi.

- haluatteko ryhmään lisää muita pelaajia

- Jos ette halua lisää pelaajia ryhmäänne, keksi ryhmälle salasana. Tällöin pelinjärjestäjä sulkee ryhmän teitä varten, kunhan ehtii.

 

2.1.2.Ryhmien varustus:

Ryhmän varustus voi olla minkä tahansa maan armeijan setti Napoleonin ajoilta (tai varhaisemmasta) toisen maailmansodan loppuun asti, poislukien maastokuviot. Räikeistä paraativormuista saa tyylipisteitä. Tärkeintä on että varustus on ryhmän sisällä yhteneväinen. Esim sarkapuku, vyö patruunataskulla ja sama lakki. Kaikki maastokuviot ja modernit molle- jne taskut kielletty.

Jos et omista vanhan ajan armeijasettiä katso vaihtoehto yksittäin ilmoittautuminen

 

2.2. Yksittäin ilmoittautuminen:

- Peliin voi myös ilmoittautua yksin. Tämä tapahtuu pääsääntöisesti vallankumouksellisille (paikallinen väki). Vallankumouksellisten paikallisväen vaatetukseen voi hakea inspiraatiota länkkärielokuvista. Stetsoni, khakia/ruskeaa sävyä, yms.

- Jos näet kunniavartioiden listalla avoimen, vielä vajaan ryhmän, johon sinulla löytyy varusteet, voit liittyä myös siihen

- Peliin tulee myös yksi avoin "lehtikuvaaja"/siviilipelaajapaikka. Sama varustus ja mahdollinen aseistus kuin vallankumoukselliset. Mahdollisuus kuvata peliä myös "off-game", huomioliivi yllä. Tuo oma kamera mukana, omalla vastuulla. Pelinjohto selvittää mahdollisuutta tuoda lainakameraa paikalle.


3. Pelin säännöt:

- Vain pulttilukkoiset kiväärit sekä revolverit. Paikallisväelle sallittu myös vemppuhaulikot / vipulukkokiväärit.

- Suosituslähtöenergia 1 - 1,6 Joulea, Maksimi lähtöenergia 1.8 joulea.

- Yli 1.6 Joulea kireämpi ase vaatii heikkotehoisemman vara-aseen eli revolverin tai vaihtoehtoisesti vemppupistoolin mukaan lähitilanteita varten. Tavoitteena on pelata nopeatempoista vemppukivääripeliä, ei nurkkasuojiin jumittumista.

 

COVID-19 aiheuttaa muutoksia pelisääntöihin:

* Puukottaminen ei ole sallittua.

* Lääkintämiessääntö ei ole käytössä.

* Pidetään offgame-alueella etäisyyttä toisiin pelaajiin.

* Huolehditaan hyvästä hygieniasta.

* Vältetään turhaa lähikontaktia pelikentällä.

* Sairaana ei saa tulla pelaamaan.

 

Muutoin käytössä normaalit Linnasoftin pelisäännöt http://www.linnasoft.fi/pelisaannot/

 

Päivän aikana pelataan viikonloppupelien tapaan useita 15-30 min. eriä perinteisiä pelimuotoja teemaan soveltaen.


Useimmiten ryhmät jaetaan kahteen osapuoleen ja tarvittaessa toinen osapuoli merkitään valkoisella lakanahihanauhalla. Lakananauha tulee pelinjohdolta, tosin omia saa myös käyttää.


Päivän erikoispelimuoto "Napoleon" (pelaamme myös enemmän normaaleja pelejä päivän aikana)

 

-Pelataan ilman lippaita, ammukset syötetään yksitellen hoppikammion / piipun kautta.

- Ryhmät liikkuvat kiinteissä muodostelmissa esim rivi, jono, kiila, aura.

- Ryhmiä ohjaa ryhmänjohtajat (valitaan jokaisesta ryhmästä)

- Ei ryömitä

- Lataamisen saa suorittaa polviasennosta, muuten pitää seistä/kävellä/juosta. 

- Pidetään hauskaa


4.Pelialueen osoite:

Aja Hirvilammentielle (esim googlen navi tietää Hiihtomaan airsoft-pelialueen), sitä eteenpäin ja sitten alas oikealle soramontun pohjalle perälle kunnes näet P-kyltit. Olet offarilla.


5. Talkooalueen osoite

Tuuloksen kenttä, Pyhäjärventie 169

Tarkemmat ohjeet katso tapahtuman sivuilta Trenches of Champagne 1917


Peli on kaikille avoin ja ilmainen!

Tervetuloa!